Seara

Seara, amorţeste cu asprime, a sa natură, Îşi cheamă cu drag suratele, mii de stele şi o lună, Liniştea deplină învăluie dealuri, munţi, Şi îi mângâie pe frunţi… Luna pe cer, ca un disc argintiu, Este acoperită de nor cam plumburiu Asfintitul, aşa pleacă şi ne salută soarele De se-ntunecă popoarele, Şi cu simţire de … Continuă lectura „Seara”

Străinul

Munţii cu pălărie argintie Veghează stelele, Soarele nu mai ajunse Ca să-ţi lumineze chipul, Străine, Doar Luna cea mâhnită Ajunge să-ţi încânte privirea Mâhnită de frigul de afară Şi pierdută în palatul de piatră, Palatul gândurilor de vară, Distrus de amintirile de iarnă. Dar ochii tăi tot pe cer colindă Spre stele care sper, Sper … Continuă lectura „Străinul”

Visul

Îmi amintesc și-acum, De casa părintească, O căsuță veche, Cu luciri de alamă. Când eu priveam cu drag Pe-al ferestrei prag. Fereastra asta cică, Îmi aducea multă pică, Căci, pe cât era de mică, Avea o creangă-ntreagă cu parfum. Visez..îmi amintesc: Vine tata Și mă ia în brațe. Cu duioșie imi spune: „Ce faci, tu, … Continuă lectura „Visul”